Hoe omgaan met aanbevelingen voor rijscholen van kennissen?

Rijlessen volgen, dat moet iedereen doen die graag een rijbewijs wil halen. Het is belangrijk dat hier aandacht aan gegeven wordt bij het uitzoeken van een rijschool. Misschien heeft u een vriend, kennis of familielid dat recentelijk bij een rijschool zijn of haar rijbewijs gehaald heeft. Alhoewel veel rijscholen het moeten hebben van deze aanbevelingen van voormalige leerlingen, is het niet altijd de beste manier om een rijschool uit te zoeken.

U zult begrijpen dat de rijschool een belangrijke rol speelt in het snel slagen van de leerling. De instructeur gaat een redelijk lange tijd met de leerling doorbrengen in de auto. Het moet dan wel klikken. De meeste instructeurs zullen hier zeker op getraind zijn. Maar niet iedereen kan het even goed met iedereen vinden, dat is heel logisch.

Hoe vindt ik dan wel een goede rijschool?

vraagtekenDe vraag is natuurlijk hoe je dan bij een goede rijschool komt die voor JOU geschikt is. Een goede manier is altijd om een proefles te nemen, veel rijscholen bieden dit ook aan. De prijs van de rijlessen heeft absoluut niets te zeggen over wat voor klik u heeft. Zo kan een relatief goedkope rijschool misschien een betere klik geven, dan een duurdere rijschool.

De proefles wijst dit in veel gevallen uit. Wel is het overigens belangrijk om goed te kijken of de proefles iets kost. Sommige rijscholen rekenen geld voor het volgen van een proefles, bij andere is het gratis. Natuurlijk kun je ook een proefles nemen bij de rijschool die je is aanbevolen door een familielid of kennis, maar zorg wel dat je goed zelf bepaald of de rijschool en de lesauto bij je passen. Zo ben je er zeker van dat je snel je rijbewijs gaat halen.

Het theorie examen

De laatste maanden is er veel ophef geweest over het theorie examen van het CBR. Je hebt dit papiertje nodig om te mogen afrijden. Het is dus belangrijk dat je hiervoor goed leert. Online zijn cursussen te volgen en sommige rijscholen geven deze ook in groepsverband. Ook kun je de boeken goed doorlezen. Het is wel belangrijk dat je hier ook zo snel mogelijk mee start. Hoe eerder je begint met leren, hoe sneller je het theorie examen kunt gaan halen en kunt gaan uitkijken naar het afrijden.